رو عنوان : به همت متخصصان توانمند دانشگاه صنعت نفت؛
عنوان : تنها شبیه‌ساز چندمنظوره و فوق پیشرفته حفاری در ایران راه‌اندازی شد
 ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
منبع خبر : معاونت آموزش‌هاي حرفه‌اي و آزاد

نشست خبري "راه‌اندازي دستگاه سيميلاتور حفاري" روز سه‌شنبه 14 اسفند ماه سال جاري در مركز تحقيقات دانشكده نفت تهران برگزار گرديد. در اين نشست خبري دكتر مهدی میررکنی، معاون آموزش‌های حرفه‌ای و آزاد دانشگاه صنعت نفت کشور ضمن تشریح اقدام‌های انجام شده به منظور تعمیر و راه‌اندازی نخستین دستگاه سیمیلاتور حفاری کشور گفت: تلاش دانشگاه صنعت نفت، نشان دادن ظرفیت‌های پنهان در صنعت نفت ایران است که با وجود تحریم‌های پیش‌آمده بتوان از ظرفیت‌های موجود به نحو شایسته‌ای بهره برد.

وی در ادامه با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری پیرامون مسئله تحریم افزود: بر اساس بیانات ارزنده رهبر معظم انقلاب، تحریم‌ها فرصتی است برای شناخت و نگاه به درون که باید از آن به عنوان یک فرصت برای کشور استفاده کرد.

معاون آموزش‌های حرفه‌ای و آزاد دانشگاه صنعت نفت الزام به رعایت شیوه‌نامه نحوه تائید صلاحیت حرفه‌ای افراد به‌ویژه متخصصان بخش حفاری کشور را ضروری دانست و اظهار کرد: بر اساس ابلاغ این شیوه‌نامه از سوی مقام عالی وزارت نفت، متخصصان داخلی ملزم به گذراندن دوره‌های تخصصی و دریافت گواهینامه مطابق با استانداردهای بین‌المللی هستند که این مسئله از بروز بسیاری حوادث ناگوار از جمله حادثه دلخراش رگ سفید جلوگیری خواهد کرد.

میررکنی تصریح کرد: همچنین ابلاغ این شیوه‌نامه سبب ایجاد انگیزه مضاعف برای دانشگاه صنعت نفت شد تا از رهگذر آن بتواند ظرفیت‌های نهفته خود را بیش از هر زمان دیگری به نمایش بگذارد.

وی ادامه داد: بنابراین رویکرد تازه‌ای در دانشگاه شکل گرفت مبنی بر اینکه دانشگاه از بخش دانشجومحور صرف خارج و به سمت مهارت‌آموزی سوق داده شود.

معاون آموزش‌های حرفه‌ای و آزاد دانشگاه صنعت نفت برگزاری دوره‌های آموزش حرفه‌ای و تخصصی کوتاه‌مدت بقا در دریا و نجات از بالگرد تحت عنوان HUET، ایمنی سکو با عنوانBosiet ، ایمنی چهارگانه (فنون بقا در دریا، آتش‌نشانی، کمک‌های اولیه وPSSR) ، برگزاری دوره‌های IWUCF برای کنترل فوران چاه‌های نفت و ... را از جمله دوره‌های آموزشی تخصصی برشمرد که هم‌اکنون از سوی دانشگاه صنعت نفت در حال برگزاری است.

به گفته میررکنی، اگر این دوره‌ها که در دنیا اهمیتی بسزا دارد در صنعت نفت کشور به صورت جدی و با رویکرد اجرایی شدن دستور مقام عالی وزارت پیش برود، بی‌شک حوادث کاهش خواهد یافت.

معاون آموزش‌های حرفه‌ای و آزاد دانشگاه صنعت نفت کشور به راه‌اندازی دو مرکز حرفه‌ای در دانشگاه صنعت نفت کشور اشاره و اظهار کرد: مرکز اچ‌اس‌یی و پدافند غیرعامل و مرکز توسعه مدیریت دارایی فیزیکی از جمله مراکز حرفه‌ای و تخصصی است که پس از ابلاغ شیوه‌نامه مقام عالی وزارت در دانشگاه راه‌اندازی شد و این دو مرکز تاکنون دوره‌های زیادی برای آموزش ذی‌نفعان برگزار کرده است.

میررکنی در ادامه تصریح کرد: دوره‌های واحدهای تخصصی دانشجویان دانشگاه نفت با دو استاد آکادمیک و صنعتی پیگیری می‌شود تا دانشجویان ضمن گذراندن دروس آکادمیک با ارائه آموزش‌های تخصصی بتوانند مهارت‌های لازم را بعد از فارغ‌التحصیلی کسب کنند.

وی اظهار کرد: باید پذیرفت کشور در شرایط تحریم از امکان بهره‌مندی دوره‌های بین‌المللی برخوردار نیست و نباید دست روی دست گذاشت،‌ زیرا بدون مهارت امکان انجام دادن کار عملی وجود نخواهد داشت، بنابراین باید با برگزاری دوره‌های تخصصی متناسب با استانداردهای جهانی این خلأ را از بین برد.

معاون آموزش‌های حرفه‌ای و آزاد دانشگاه صنعت نفت ادامه داد: باید به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نیروهای داخلی اعتماد کرد و کارها را به دست آنان سپرد.

وی به برگزاری دوره‌های کنترل فوران چاه نفت (IWUCF) اشاره کرد و افزود: تعمیر و راه‌اندازی دستگاه سیمیلاتور حفاری به همت نیروهای داخلی انجام شده است و با برگزاری دوره‌های تخصصی برای استفاده بهینه از این دستگاه می‌توان از شرکت‌های خارجی بی‌نیاز بود.

میررکنی ادامه داد: هم‌اکنون بیش از ۶ هزار سمت سازمانی در صنعت نفت الزام دارند که این دوره‌ها را بگذرانند، بنابراین با همکاری شرکت نفت‌خیز جنوب و شرکت ملی حفاری، مرکزی راه‌اندازی شده تا در آینده‌ای نزدیک دوره‌های آموزشی کنترل فوران چاه نفت (IWUCF) در اهواز برگزار شود.

دستگاه شبيه‌ساز حفاري DrillSim 5000 در ايران بي‌نظير است. اين دستگاه قابليت آموزش حفاري و همچنين كنترل فوران در چاه‌هاي خشكي و دريايي را دارا مي‌باشد. علاه بر اين مي‌توان از هر دو سيستم حفاري با Kelly و Top Drive نيز استفاده نمود. در كنار حفاري، مي‌توان عمليات سيمانكاري و همچنين كنترل فوران در چاه‌هاي تعميراتي را نيز با استفاده از اين دستگاه شبيه‌ساز آموزش داد.

این دستگاه شبیه‌ساز حفاری با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیون تومان و با فعالیت‌های شبانه‌روزی و مستمر همکاران تعمیر شده است.