۱۳۹۹/۰۷/۱۲
مصاحبه معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعت نفت با خبرگزاری شانا در خصوص میادین نفتی گچساران و فروزان
بر مبنای مطالعات دانشگاه صنعت نفت، سناریو تزریق امتزاجی گاز سنگین نسبت به دیگر روش‌ها، عملکرد بهتری خواهد داشت.

آقاي دكتر رضا مسیبی بهبهانی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا، با اشاره به ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی ازدیاد برداشت نفت و گاز که اخیراً میان شرکت ملی نفت ایران و ۱۳ دانشگاه‌ و مرکز تحقیقاتی کشور امضا گرديد، به تشریح اهداف و دستاوردهای مطالعاتی دانشگاه صنعت نفت در میدان نفتی گچساران که پیش از این در قالب مرحله نخست اجرای طرح‌های توسعه فناورانه میادین نفتی به این دانشگاه واگذار شده بود و میدان فروزان که اخیراً قرارداد آن از سوی شرکت ملی نفت ایران به‌عنوان کارفرما و شرکت نفت فلات قاره به‌عنوان مجری طرح با دانشگاه صنعت نفت امضا شد، پرداخت.

دكتر بهبهانی درباره مراحل انجام مطالعات پژوهشی میدان گچساران با توجه به برنامه‌ها و تکالیف لحاظ‌شده، به تدوین چند سناریو اشاره نموده و توضیح دادند: مطالعه این میدان با بهره‌مندی از همه امکانات و ظرفیت‌های موجود دانشگاه صنعت نفت انجام شده و سناریو پایه، تزریق غیرامتزاجی، تزریق امتزاجی گاز سبک، تزریق امتزاجی گاز سنگین و تزریق امتزاجی گاز دی‌اکسیدکربن مورد توجه قرار گرفته است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با بیان اینکه در روش‌های عنوان‌شده، از حیث هزینه، روش تزریق غیرامتزاجی نسبت به تزریق‌های امتزاجی بهینه‌تر است، یادآور شدند: از حیث عملکرد با توجه به تحلیل‌های اقتصادی انجام‌شده، تزریق امتزاجی گاز سنگین نسبت به دیگر روش‌های تزریق امتزاجی مناسب‌تر تشخیص داده شده است.

برنامه دانشگاه صنعت نفت برای توسعه فناورانه ميدان نفتي فروزان

وی در ادامه به طرح مطالعات ازدیاد برداشت میدان فروزان که اخیراً قرارداد آن از سوی شرکت ملی نفت ایران به‌عنوان کارفرما و شرکت نفت فلات قاره به‌عنوان مجری طرح با دانشگاه صنعت نفت امضا شد، اشاره نمود و به تشریح برنامه‌های مدنظر دانشگاه در این طرح پرداخت و گفت: این دانشگاه با تجربه‌ای که از پروژه میدان‌محور گچساران کسب کرده و همچنین با ایجاد ساختار سازمانی خاص طرح‌های میدان‌محور و بهره‌گیری از نیروهای انسانی متخصص، چه از اعضای هیئت علمی و چه دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی، عزمی راسخ برای تحقق اهداف از پیش ترسیم‌شده پروژه میدان‌محور فروزان به بهترین شکل ممکن دارد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کلیات برنامه پیشنهادی در رابطه با مطالعه جامع میدان فروزان برای بهبود و افزایش تولید را مشتمل بر پنج بسته عنوان کرد و یادآور شد: شناخت میدان، تبدیل چالش‌های میدان به موضوع‌های قابل تحقیق و غربالگری همه روش‌های ازدیاد برداشت و بهبود تولید، ساخت/ به‌روزرسانی مدل شبیه‌ساز مخزن و شبیه‌سازی نتایج غربالگری، اجرای پایلوت آزمایشگاهی روش‌های منتخب ازدیاد برداشت و بهبود تولید، اصلاح مدل شبیه‌ساز مخزن با استفاده از نتایج آزمایش‌های بسته سوم و طراحی پایلوت میدانی و ارزیابی اقتصادی، نظارت بر اجرای پایلوت میدانی ازدیاد برداشت و برنامه پایش نتایج و تهیه طرح جامع توسعه میدان (MDP) براساس روش بهینه ازدیاد برداشت را می‌توان به‌عنوان پنج بسته پیشنهادی برای تدوین و تهیه مطالعه جامع طرح میدان نفتی فروزان برشمرد.

جهت دريافت مصاحبه كامل كليك نمائيد.

روابط عمومي دانشگاه